Apró tűszúrások

Nem irigylem a Fidesz jelenlegi helyzetét. A soros EU-s elnökség miatt kivilágított célpont, sikerekből híján van, a belső fogaskerekek pedig rendesen kopnak.

A Széll Kálmán terv bár kissé megkésett, úgy látszik, megnyugtatja a piacokat. Azonban felreppent a hír, hogy a költségvetést ismét elszámolták, és a 250 milliárdos soron kívüli, utolsó pillanatban beszedett összeg sem elegendő a 3,8%-os hiánycél eléréséhez 2010-ben, ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium is megerősítette.

A március 15-ei ünnepség sem aratott teljes sikert, riporterek kinyomozták, hogy a kormány többszáz statisztát bérelt fel a miniszterelnök éljeneztetésére, amivel nem is lenne baj. Teljesen illik a Fidesz modorához, hogy többnek akar látszani, mint ami. Tisztára, mint egy ügyes bűvész. Azt a hibát viszont elkövették, hogy készpénzben fizettek nekik, mely legjobb esetben is adócsalás, ez viszont nem tesz jót annak a pártnak, amelyik emberes messiástudattal harcol az állítólagos korrupció, mutyizások és egyéb állatfajták ellen.

Szombat estére a magyar nyelvet oly elszántan védő Schmitt Pál saját kézírása került elő:

“Első álamfői látogatásom első álomásán. Köszönettel: Schmitt Pál, 2010. szept. 7.”

Szomorú, hogy eleinte embereket rúgtak ki a Köztársasági Elnök Hivatalból, rájuk kenve Schmitt szörnyű helyesírását, így próbálták megvédeni a köztársasági elnököt a szégyentől, melyet az alkotmánymódosításban és az újévi beszédben okozott hibák hordoztak.

A hét öngólja azonban Lázár János megnyilvánulása volt.

“Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem.”

Talán nem is lenne annyira pimasz megjegyzés, ha nem azzal kampányolt volna a párt, hogy mennyire nincs munkahely és mennyire elszegényedtek az emberek az MSZP 8 éve alatt. Toljuk ki: gazdasági válság is volt, majd jött a Fidesz-kormány, és elkontárkodták a forintot, devizahitelesek százezrei szegényedtek el és közel 100 ezer család várja a kilakoltatási moratórium lejártát, mert nem tudták fizetni a törlesztőrészleteket, közös költséget. Akkor erre jön az új adórendszer, mely ugyan a felső százezreknek jelentős adócsökkentés, de az alsó másfél milliónak adónövelés. A fizetések emelkedése nem követte az inflációt, és a kisember időskori “vésztartaléka”, a nyugdíjmegtakarítása is elveszett.

Forrás: Blikk
Forrás: Blikk

És ekkor jön egy az új adórendszeren százezreket nyerészkedő, az adófizetők 600 ezer forintjából Audi A8-asban robogó Lázár János, és közli, hogy ő mennyire megdolgozott ezért a luxusért. Na, a Lázár annyit is ér.

Ha Kornai János, Pálinkás József, Esterházy Péter vagy Kocsis Zoltán mond ilyet, még talán igazat is adok neki. Furcsállnám a pimasz modort, de kétség kívül lenne alapja, mert ők mind letettek valamit az asztalra. De ezt egy “kapa-kasza-kerülő” politikus mondta, na, ez a határtalan pofátlanság netovábbja. A túlcsorduló felsőbbrendűségi komplexus.

Antipatikus tekintet

“Átváltották az euróbetétet, átváltották a svájci betétet. Mije van a gyereknek? Azt remélem, hogy a hódmezővásárhelyi lányos anyukák legalább ebből a közérdekű tájékoztatásból érzékelték, hogy húsz év múlva jó parti lehet Lázár János Boldizsárból, hogyha a kamat és a forint-euró árfolyam az jól alakul a következő években. Lesz valami alapbázis-megtakarítás…”

Hogy Lázár Boldizsárnak ne kelljen dolgoznia a vagyonért, elég, ha a saját fia “annyit is ér”.

Források:

http://vg.hu/kozelet/politika/lazar-janos-aki-semmire-nem-vitte-az-annyit-is-er-343756
http://vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/elemzok-matolcsyek-elszamoltak-magukat-343717
http://gulyas.blog.hu/2010/12/22/miert_fog_bukni_a_fidesz
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/audi-csucsmodellel-jar-lazar-2040448?nocache
http://www.hir24.hu/belfold/233728/lazar-akinek-nincs-semmije-az-annyit-is-er.html

Kategória: Vélemény | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Na most mondd: