Tükröt tartva a magyar valóságnak: trollok és familiárisok

Új csatatéren folyik a harc. Az interneten hírportálok fórumain, blogok kommentjein és a közösségi oldalakon csapnak össze a szavazók. De vajon méltóak-e a harcra? Ez a bejegyzés egy pártszimpátiamentes gyűjtemény a modern pártháború képzetlen katonáitól, talán egy értelmes embert elgondolkodtat, mégis, kik szavaznak a pártokra, és mi alapján. Különösen, mert kényelmes a virtuális írkálás azon komponense, hogy bárki leírhat bármit anélkül, hogy anonimitása veszélybe kerülne.

Scorpiokirály, zipp.hu, 2011. 01. 22. “Kovács László! Alávaló mocskos hazugság! Mi, A NÉP állítjuk és tudjuk, hogy a hazaáruló zsidókomcsik szervezték a médiatörvény miatt Magyarország és kormánya lejáratását, tetves gyurcsányival az élen! Kovacsevics Laca már aggkori szenilitásában félrebeszél, és debil módon nevetgél, – szegény vén hülye!”

Egy kijelentés, hogy valaki hazudik, mindenféle indoklás nélkül. Persze egy hazugságot könnyű leleplezni, ha van tárgyi bizonyíték. Ha nincs bizonyíték, akkor nem érdemes ellenőrizetlen információval szennyezni a fórumokat. Scorpiokirály szerint ő maga a nép. Kissé egoista személyiség lehet, de azét kiírnék egy népszavazást, miszerint Scorpiokirály-e a nép. Hogy a “hazaáruló zsidókomcsik”, na, itt álljunk meg egy pillanatra. Az új médiatörvény (miszerint a tartalom “nem sérthet akár burkoltan kisebbséget vagy bármilyen többséget”) nem különösebben tolerálná az efféle írást. Ha egy internetes blogban jelent volna meg, és nem egy hírportál hozzászólása, valószínűleg büntetéssel sújtják, vagy cenzúrázzák. Ráadásul több embert személyesen megsért, anélkül, hogy egyetlen érvet vagy forrást feltüntetett volna.

Scorpiokirály szerint a “zsidókomcsik” szervezték Magyarország lejáratását, mégpedig a külföldi médián keresztül. Szóval Scorpiokirály szerint a külföldi média a “zsidókomcsik” kezében van, viszont ha a nyugati média a komcsik kezében van, akkor a nyugat kommunista… Számos olyan írás lelhető fel a neten, hogy a “komcsi MSZ(M)P irányítja a nyugati médiát”. Azért egy alapfokú gondolkodási készségre szükség lehet, ha valaki ilyeneket állít. 

Bálna Borjú “szofisztikált” hozzászólása is csak variáció egy témára. Egy a magyarság ellen irányuló gigantikus nemzetközi összeesküvést – libsi maffia – valószínűbbnek tart, mint hogy a médiatörvényt komolyabban bírálja több nyugati ország képviselője. Kezdve a német konzervatívokkal…

Egy montázs a Facebookon található antiszemita tartalmakról. Aki egy kicsit megtanult a történelemből, aki egy keveset is fel tud fogni a világháborús szörnyűségekből, az nem kelti a feszültséget, hogy ismét elkövessünk az emberiség ellens bűntetteket. Hogy a szabadságjogokat említik, az pont érdekes. Egy ember szabadságjoga addig tart, amíg nem sérti más emberek szabadságjogát. Hogy az egyik legkeményebb antiszemita kijelentés a mai “magyar világsikrekhez” kapcsolódóan érkezett – név szerint amik Kertész Imrét és Esterházy Pétert hazaáruló zsidózták – külön jelzi a kortárs irodalom, a művészetek meg nem értettségét. Ady Endre a maga korában hazaárulónak számított, különösképpen, mert nyíltan ellenezte az első világháborút, mely végül az előnytelen Trianoni békeszerződéshez vezetett. Ha a magyarok a “hazaáruló” költőre hallgatnak, sokmillió ember halála és Magyarország szétszabdalása elkerülhető lehetett volna. Valami ilyesmi mentalitás érezhető a XXI. században is.

Ész nélküli üvöltözés. Ez az egy kijelentés önmagát cáfolja. A politikai nézetek büntetünk, akkor nem mondhatjuk azt, hogy demokrácia van, egyébként ez pontosan ugyanaz a módszer, amit a kommunista diktatúrák használnak előszeretettel.  Ha a liberálisokat és kommunistákat kivégeznék, akkor ez a kormány sem lenne éppen “konzervatív”. Pláne jogállamban és Európában elfogadhatatlan az ilyen gondolat. Aligha lehetne elképzelni annál szemetebb dolgot, egy törvény megalkotásának célja az, hogy a kormány politikai riválisait eltegye láb alól. Illetve egy olyan jogrendszerben vonják őket felelősségre, mely különbözik a saját tetteik idején levő aktuális jogrendszerrel. Vicces lenne, ha Kovács úr ellopna egy ludat, majd módosítanák a BTK-t csak azért, hogy bűnéért levághassák Kovács úr kezét.

Először is a legtöbb otthoni internet előfizetéshez dinamikus IP cím tartozik, vagyis nem azonosítja egyértelműen az előfizetőt. (Ez persze nem zárja ki azt, hogy számon tartják, kinek mikor, mi volt az aktuális IP címe.) Ami az igazán nagy sületlenségre vall, az APEH emlegetése. Vajon miért foglalkozna trollkodással az APEH, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal? Továbbá miért is számítana jogsértésnek a trollkodás? Hisz ezt csinálja lassan már mindenki…

Írhatnám, hogy kommentár nélkül, de nem bírom ki, hogy ne szóljak pár szót. Függetlenül a hozzászólás tartalmától, minőségbeli különbség van. Alajosné Lakatos egy gondolatmenetet követve, higgadt módon fejtette ki véleményét. Ez dicséretes. Varró István pedig nem válaszolt érdemben a gondolatementre, csak értelmetlen és érdemtelen szitkokat szórt rá. Ezzel önmagáról hozza létre azt a képet, hogy képtelen az intellektuális tevékenységben való érdemi részvételhez. Az érveléshez. “Nékem üres fecsegőt fest az üres fecsegés.” – Vörösmarty Mihály epigrammájából.

Radikalizmusával a saját rendezvényének hitelességét rombolja. Igazi, belevaló troll.

Valaki nyíltan támadja a demokráciát. Ilyen is van. Helyesírása pedig minősíthetetlen. (De helyesírása minősíti őt.)

Epic fail. Ezek szerint a Fidesz SMS-ben toborozta a tagokat a Facebook csoportjába, az úr pedig trollkodott, és kitiltották. Elég abból, hogy a szocialisták a magyarok ellen uszítják a külföldet? A Fidesz a szocialisták ellen uszítja a magyarokat! Ha ez egy Moliére színdarabban lenne, biztos jót nevetnék.

Az emberi vakhit úgy működik, ha lenne valami tény, mely nem illik a képbe, azt inkább figyelmen kívül hagyjuk, és óvodás szinten sértegetjük a másikat. A valóságot el kéne tudni fogadni. Az ember is csak ember, mindegy, hogy most balos vagy jobbos. Madách is megaszonta, hogy sosem a rendszer a rossz, minden rendszert az ember tesz azzá.

Fiktív karakterek lájkolják a miniszterelnököt. Egy arc nélküli ember, egy halott és Egy Tök. Nem biztos, hogy a bruttó 60.010 lájk nettóban is megvan 60 ezer.

Kitartónak kitartó, de a havi +504 ezer HUF nem tűnik önzetlennek. Precedens van arra, hogy el lehet látni miniszterelnöki feladatokat egyetlen forintért is egy évben. Az volt önzetlen. (Vagyis a politikai érdek akkor az önzetlenség volt). Edit energiát adna, hogy legyőzze a gonoszt. A mai energiaárak mellett… 🙂 (~50Ft/kWh) Valamiféle messiástudat egyesült némi áltudománnyal és Jedi filozófiával, mert le akarja győzetni a gonoszt a minisztrelnökkel. Kár, hogy a kormányok keze csak a törvényhozásig érnek el – ideálisan – és nem képesek az embert genetikailag megváltoztatni, és csak alig képesek a jellemüket befolyásolni. Gondoljunk az előző rendszerre, ahol kitűzött cél volt az emberek nevelése. Hát nem lettünk jobbak! Kirisztinával egyetértek, sokakat ész érvvel meggyőzni nem lehet – részben saját tapasztalat -, ez talán a bejegyzés tanulsága is lehetne. De nem hiszem, hogy pont az én általam vett kontextusban értette… Éppen meggyőzhetetlen, elvakult famíliárisokat mutatok be.

“Az ország megvadult, s egy véres végzeten
vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.” – Radnóti Miklós, zsidó származású költő

Hogy meddig bírja Orbán, azt nem tudom, de ugyanezt megkérdezhetnénk a másik oldalról is. Orbán éveken át hergelte a népet a kormány ellen, a kapitalizmus ellen, az EU ellen, nemlétező “csontvázak” után kutattak, filozófusokat rágalmaztak, a munkájukat végző rendőrökről nem is beszélve. Megértem, hogy jó kampányfogás a “békés tüntetők megtámadása”, mert mindenki erről beszél. De az ezt megelőző “békés rendőrök megtámadása” fejezetet valahogy ki szeretik hagyni a történelemkönyvből. Hogy az abszolút on-shore működő Simort off-shore-sággal rágalmazták, hogy a Költségvetési Tanács tisztes működését kérdőre vonták, hogy a Mal vezérigazgató ingatlanjait jogerős bírói ítélet nélkül elárverezték, az Muraközy urat nem érdekli. Mondjuk Lázár maga is elismerte, hogy “a Fidesz ugyanazt kapja, amit ő adott a szocialistáknak”. Hogy meddig bírja Orbán Viktor a pocskondiázó szövegeket… Ha bevált a Fidesz kampánya során a következmény nélküli mocskolódás, ne higgye azt, hogy nem próbálkozik meg vele az ellenzék.

Elment már bank és multi az országból, és vitte a munkahelyeket is. A termőföld és ivóvíz az életben maradáshoz elég, de a gyarapodáshoz nem. Önellátó ország? Nehéziparunk minden nyersanyaga importtermék volt! Az energia nagy része ma is importtermék. Ha éhen nem is halnánk, de biztosan megfagynánk.

Kár a bitekért…

Kommentár nélkül.

Sajnos ez a mai magyar színvonal. Körvonalazódik bennem a gondolat, hogy tök mindegy, kire szavaz a társadalom nagy része, mert úgy sem tudja, hogy kire, mire szavaz. Most éppen jobbra szavazott az az “önálló gondolkodásra képtelen” 40%, aki máskor meg balra.

Hazugozással nyit. Aztán a vereség el nem fogadását emlegeti. Orbán Viktor például nem tudta elfogadni, hogy elvesztette a választásokat, ezért “illegitim kormány”-ozott, meg “előrehozott választás”-ozott. (Akkor most hogy is van?) Azt állítja, hogy diktatúrát soha többé nem enged a nemzet. Jelenelg a centralizált hatalom felé haladunk… Hazaárulózással zár.

Rablónak nevezni mégiscsak túlzás a kormányt, a sok fröcsögés és indulat helyett lehetne higgadtan is írni. A 2/3-nyi IQ és Schmitt Pállal való zárás pedig szégyenletesen blőd.

Schmitt Pál volt a nyelvtan tanára. 🙂

Igazságos Viktor álnevű, arcát nem vállaló személy sértegeti a többieket. A neve alapján Orbán az ő mintaképe. 🙂

Már megint ez a sok anarchista, erőszakos lincselő, akiket nem érdekel a közrendet fenntartó jog. Megjegyzem, Kósa Szijjártóval együtt 150 milliárdos kárt okozott tavaszi bejelentésével (az IMF elemzőire hivatkozva). Ha megosztoznak a felelősségen, elviheti a balhét 75 milliárddal. Ez kb. 10-20-szor akkora kár, mint amit az MSZP-hez köthető politikusok okoztak az elmúlt 8 évben. Azt állítja, hogy mellettük az “egész ország”. A szavazatok 53%-át kapták meg, ami a felnőttek 34%-ával, és a teljes lakosság 25%-val egyezik meg. Ez az “egész ország” szerinte. Nem csodálkozom, hogy ezt állítja, mert Orbán is ezt mondta. Szeretik ezeket gondolkodás nélkül átvenni.

Még egy példa, hogy a szint mennyire üti a(z) (ősközösségi) mércét…

Sipos Mária felfedezte a spanyolviaszt Orbán Viktor üzenőfalán. Remélem, nem állt neki Magyarországon olajat keresni.

Jellegzetes példa, hogy az aktivista továbbgondolja pártja üzenetét, és ezzel saját pártjának működését cáfolja meg.

Az ilyen emberek tartják magukat rendre a nemzet büszkeségeinek, és ez netes tapasztalat. Ők azok, akik méltók a magyar büszkeségre. Márpedig, ha ők azok, akkor én tiszteletteljesen inkább lemondanék róla. Már csak becsületből is.

Kategória: Vélemény | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

2 hozzászólás a(z) Tükröt tartva a magyar valóságnak: trollok és familiárisok bejegyzéshez

  1. GF szerint:

    Az általad leírt jelenség valódi tragédia, mert szinte teljesen ellehetetleníti a társadalmi együttműködést.

  2. Katona Erika szerint:

    Igen,szörnyű ez a stílus,ami eluralkodott a neten. Általában el sem olvasom már a véleményeket,felfordul a gyomrom tőle.

Na most mondd: